Techblad Bright in handen van Veen

AMSTERDAM - Het kan bijna geen toeval zijn. Nog geen maand nadat het door hem opgerichte blad Emerce op eigen benen kwam te staan, brengt Oscar Kneppers zijn techblad Bright onder bij uitgeverij Veen Magazines.

Bright verhuist niet alleen in naam van de eigen zelfstandige uitgeverij Techmedia naar Veen. De redactie gaat deze maand ook fysiek van de Keizersgracht naar Diemen-Zuid, waar Veen is gevestigd.

De nieuwe uitgever is de Veen uit Veen Bosch & Keuning (VBK), dat weer eigendom is van de Noordelijke Dagblad Combinatie (NDC). VBK geeft onder meer ook De Ingenieur, Techno! de Technologiekrant, Historisch Nieuwsblad en Filosofie Magazine uit. Veen belooft het blad, dat een oplage telt van 25.000, onverkort voort te zetten. Kneppers blijft op afstand betrokken.

Bright werd in 2005 opgezet door Kneppers en Erwin van der Zande. Kneppers was eerder met misbaar vertrokken bij Emerce, dat hij even daarvoor had verkocht aan VNU.

Bright, over technologie, ontwerp en de invloed daarvan op het dagelijks leven, bleek voorloper van de creatieve rage. Altijd vol gadgets, nieuwigheden en design en met een absolute adoratie voor alles wat Apple is. De bijbehorende website scoorde met onder meer 'uitpakparty's' van nieuwe producten.

Het techblad trok bovendien eminente geldschieters. Annemarie van Gaal, Van den Ende & Deitmers en vorig jaar uitgever NDC. Kneppers' belang daalde met elke nieuwe investeerder. Maar van de beoogde internationale uitrol kwam het niet - op verspreiding in België na. En de gedroomde evenementen rondom Bright bleken een kort leven beschoren.

Emerce, dat in 1999 door Kneppers werd opgezet, werd vorige maand door uitgever Gijs Vroom uitgekocht bij VNU en ondergebracht bij de uitgever van Reisrevue. (HERMAN STIL)

Website van Bright Beeld
Website van Bright
Meer over