Tea Bar op de Haarlemmerdijk sluit de deuren

Theewinkel Tea Bar op de Haarlemmerdijk sluit de deuren. Zaterdag 24 maart is de laatste dag dat theeleuten de winkel kunnen bezoeken. De winkel gaat online verder.

Steffi Posthumus
"We zien dat mensen die letterlijk een straat verderop wonen ook online bestellen."Beeld Tea Bar

"De afgelopen tijd hebben we online een enorme groei doorgemaakt," vertelt eigenaar Fenje Bolt. "Tegelijkertijd zagen we steeds minder bezoekers in de fysieke winkel. We zien dat mensen die letterlijk een straat verderop wonen ook online bestellen."

Na tien jaar zegt de theewinkel de Haarlemmerdijk daarom vaarwel. "Jammer dat de winkelstraat daardoor verandert, je ziet dat meerdere niche-winkels op de Haarlemmerdijk verdwijnen. Maar er komen ook leuke concepten voor terug."

Om toch nog contact met hun (vaste) klanten te houden, biedt Bolt hen de mogelijkheid hun bestelling op het kantoor op de Admiraal de Ruijterweg 344 af te halen.

Een grote opruimingsuitverkoop zal er niet zijn, de meeste spullen zullen na sluiting gewoon in de webshop worden verkocht. Maar wie nog even dag wil zeggen of thee wil komen scheppen en ruiken heeft nog tot en met 24 maart de tijd.

Tea Bar
Haarlemmerdijk 71
Geopend t/m 24 maart (10:00 - 18:00)

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over