Tbs voor poging tot zelfverbranding

De 38-jarige man uit Oosterwolde die zichzelf op 31 juli vorig jaar in brand probeerde te steken bij een benzinestation in Hoogeveen is vandaag door de rechtbank in Assen veroordeeld tot zeven maanden cel en tbs met voorwaarden. Hij wilde zelfmoord plegen en overgoot zichzelf met benzine.

ANP/Redactie

Omstanders konden voorkomen dat de man zichzelf daarna aanstak door hem te overmeesteren en zijn aansteker af te pakken. De man lijdt aan persoonlijkheidsstoornissen en is verminderd toerekeningsvatbaar verklaard.

De man uit Oosterwolde was de nacht ervoor al door de politie van de A28 bij Hoogeveen gehaald, omdat hij midden op de snelweg zijn auto in brand probeerde te steken. Toen hij zichzelf probeerde in brand te steken, had hij naar eigen zeggen last van waanbeelden en was hij onder invloed van speed.

De rechtbank legde een lagere straf op dan de eis van de officier van justitie, zodat de man eerder aan zijn psychische behandeling kan beginnen. Zolang hij zich aan de voorwaarden houdt, krijgt hij geen tbs.

Meer over