Taxatiedag Anton Heyboer gaat niet door

Een taxatiedag voor werk van kunstenaar Anton Heyboer in Museum Jan van der Togt in Amstelveen gaat zondag niet door. De reden hiervoor is de recente discussie over de echtheid van een aantal aan Heyboer toegeschreven werken. Mensen dachten volgens het museum dat de taxatiedag werd gehouden vanwege die controverse, terwijl dat helemaal niet het geval was.

ANP/Redactie
De vrouwen van Anton Heyboer richten in 2008 in museum Jan van der Togt een expositie in met zijn topstukken. © ANP Beeld
De vrouwen van Anton Heyboer richten in 2008 in museum Jan van der Togt een expositie in met zijn topstukken. © ANP

Kasteel het Nijenhuis bij Heino gelastte vorige week de tentoonstelling Missing Years met vermeend werk van Heyboer af. Sommige kenners beweerden dat de werken niet authentiek zijn. De directeur van het kasteel wilde daarom in contact komen met degene die de werken had overgedaan aan de huidige eigenaren. Die trokken zich vervolgens echter terug.

De taxatiedag werd vervolgens hiermee in verband gebracht, zegt het Museum Jan van der Togt. Het evenement stond echter al maanden gepland. Het was de bedoeling dat iedereen die denkt vroeg werk van de kunstenaar te bezitten, langs kon komen. Heyboers weduwen en taxateur Willem de Winter van het tv-programma Tussen Kunst en Kitsch zouden dan een oordeel vellen over de echtheid.

Meer over