Tarantino verrast Cannes met bezoek

Quentin Tarantino komt vandaag naar Cannes toe. De 51-jarige filmmaker zal een speciale openluchtvertoning inleiden van zijn meesterwerk Pulp Fiction. De film, met in de hoofdrollen John Travolta en Samuel L. Jackson, won exact twintig jaar geleden de Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes.

Quentin Tarantino Beeld epa
Quentin TarantinoBeeld epa

Tarantino zal bovendien zaterdag de slotfilm van het festival inleiden, een totaal gerestaureerde versie van A Fistfull of Dollars van regisseur Sergio Leone. De film wordt vertoond na de uitreiking van de Gouden Palm. Normaal vindt de uitreiking plaats op zondag. Maar deze is dit jaar een dag vervroegd omdat zondag de uitslag van de Europese verkiezingen bekendgemaakt wordt.

De laatste competitiefilm die vrijdag wordt vertoond is Clouds of Sils Maria van regisseur Olivier Assayas. De film vertelt over de ruzie tussen een oudere en een jongere actrice (gespeeld door Juliette Binoche en Chloe Grace Moretz). Ook Twilight-ster Kristen Stewart speelt in het drama mee. Zij zullen vanavond alle drie bij de galapremière aanwezig zijn.

'Fuck'
Op YouTube vonden we onderstaande clip terug, waarin alle 'fucks' worden opgesomd. Volgens gespecialiseerde websites komt het scheldwoord in totaal 271 keren voor in de film van 154 minuten, goed voor gemiddeld zo'n 1,76 fucks per minuut.

null Beeld EPA
Beeld EPA
Meer over