Talkshow Humberto Tan start met 734.000 kijkers

Naar de eerste uitzending van het nieuwe dagelijkse programma RTL Late Night hebben maandagavond 734.000 mensen gekeken. Dat blijkt uit cijfers die Stichting KijkOnderzoek (SKO) dinsdag bekendmaakte. Met het programma, gepresenteerd door Humberto Tan, gaat RTL de concurrentie aan met Nieuwsuur, Pauw & Witteman en Knevel en Van den Brink van de publieke omroep.

Redactie
Presentator Humberto Tan (L) en programmadirecteur RTL Nederland Erland Galjaard tijdens de presentatie van de plannen voor het najaar van de RTL zenders. Beeld anp
Presentator Humberto Tan (L) en programmadirecteur RTL Nederland Erland Galjaard tijdens de presentatie van de plannen voor het najaar van de RTL zenders.Beeld anp

RTL Late Night trok op de eerste avond zelfs iets meer kijkers dan Knevel en Van den Brink (718.000). Nieuwsuur had met 764.000 juist net iets meer kijkers.

De nieuwe talkshow moet de 'opvolger' worden van het populaire Barend en Van Dorp dat tot 2005 op ongeveer dezelfde tijd werd uitgezonden door RTL4. RTL Late Night staat op de 15e plek in de Dag top 25 van SKO. Een zomerspecial van Memories (KRO) trok bijna 1,6 miljoen kijkers. De daglijst van maandag wordt aangevoerd door het Achtuurjournaal (1.843.000). Het nieuwe programma Atlas op Nederland 3 haalde de top 25 niet.

De nieuwe programma's van RTL5, Samantha en Michael willen rust en Hollands Next Top Model, werden door 395.000 en 387.000 mensen bekeken.

Meer over