Talkshow Bike & City leert je meer over fietsen

Ben jij een fietsfreak die het liefst rondfietst met de allernieuwste fiets, kwijlt bij het uitkomen van de nieuwste Gazelle en was jij een van de eerste met een fixie? Dan moet je maandagavond naar Pakhuis de Zwijger.

Redactie
null Beeld anp
Beeld anp

De achtste aflevering van 'Bike & City', een talkshow over fietsen in de stad, gaat over slimme fietsen, nieuwe gadgets en andere handige fiets innovaties. In andere afleveringen van de talkshow werd gesproken over het delen van fietsen en het Amsterdamse fietsgedrag.

Maandagavond wordt aandacht besteed aan handige fietsen. Zo komt de co-founder van VanMoof vertellen over hun slimme fiets. Het slot is bijvoorbeeld via Bluetooth op je smartphone te openen als je binnen een bepaalde cirkel komt. Daarnaast belooft VanMoof dat als je fiets gestolen wordt hij binnen twee weken weer bij je terug is.

Ook vertellen de Nederlandse fietsenproducenten van Mokumono over hoe ze het productie proces van de fiets weer terug naar Nederland hebben gehaald.

Handige fietsgadgets als de Smart Jacket, een soort TomTom in een jas, en Donkey Republic, een app waarmee je je fiets handig voor een paar uurtjes verhuurt, worden ook besproken tijdens de talkshow.

Het begint om 20:00 uur en de toegang is gratis (wel even aanmelden) of te volgen via de livestream.

Meer over