'Syrische leger valt Homs met grondtroepen binnnen'

Het Syrische leger zou de wijk Baba Amr in Homs vandaag zijn binnengevallen. Persbureau AFP bericht dat er huis aan huis wordt gezocht naar de laatste verzetshaarden in het stadsdeel. Een Syrische 'official' heeft tegen persbureau AP gezegd dat Baba Amr 'binnen enkele uren schoon zal zijn geveegd'.

Redactie
Vrouwen huilen om een dood familielid Beeld afp
Vrouwen huilen om een dood familielidBeeld afp

Andere berichten spreken echter weer tegen dat er een grondoffensief gaande is. Het is onmogelijk om de berichten te controleren.

De wijk Baba Amr is een bolwerk van de rebellen van het Vrije Syrische Leger, dat weer vooral bestaat uit deserteurs van het Syrische regeringsleger.

Grimmig
'De situatie in Aba Amr ziet er grimmig uit, zegt Peter Bouckaert van Human Right Watch. 'Er is de afgelopen 16 uur geen enkel contact geweest met de activisten en er is geen nieuwe video geupload. In de laatste berichten spreken zij van zeer intensieve bombardementen, ze schatten dat er elke zeven minuten 24 rondes op hen werden afgevuurd. Ik heb geen bevestiging van een grondoffensief, maar er is daar iets heel ergs aan de hand', schrijft Bouckaert op een Facebookgroep voor buitenlandse correspondenten.

Meer over