Supermarkt weigert cash na reeks brute overvallen

Een supermarkt in het Groningse Leens accepteert vanaf volgende week in de avonduren geen contant geld meer. De reden is een reeks gewelddadige overvallen rond of direct na sluitingstijd op supermarkten in Groningen en Drenthe, zo meldde de bedrijfsleider vandaag.

ANP/Redactie
© ANP Beeld
© ANP

Bij de meest recente overval, afgelopen maandag in Roden (Drenthe), werden 15 medewerkers door drie overvallers bedreigd met een vuurwapen en messen, gekneveld en in een magazijn vastgezet. De afgelopen weken werden in de twee provincies acht gewapende overvallen gepleegd op supermarkten.

Pinnen of chippen
In Leens kan na 18.00 uur alleen nog gepind of gechipt worden. Een supermarkt in Peize heeft sinds kort een beveiliger voor de deur staan. Albert Heijn, die meerdere keren het doelwit was van overvallers, wil niet zeggen of er extra beveiligingsmaatregelen zijn genomen.

De politie in Groningen is met supermarkten in overleg. Er wordt rond sluitingstijd meer gesurveilleerd. Twee overvallen in Groningen zijn opgelost. Onduidelijk is of bij de andere overvallen sprake is van dezelfde daders. 'We onderzoeken of er een verband is', aldus de Drentse politie.

Meer over