Subsidie milieuclubs bekend

DEN HAAG - Het ministerie van Milieu heeft weten te achterhalen hoeveel subsidies het aan milieuclubs en andere maatschappelijke organisaties geeft.

Uit het Vrom-overzicht blijkt dat in 2007 bijna acht miljoen euro is uitbetaald aan milieu-instanties. Ook is in totaal voor 10,5 miljoen euro aan subsidies voor de komende jaren toegezegd.

De Stichting Natuur en Milieu kreeg met 2,1 miljoen euro het hoogste bedrag. Vereniging Milieudefensie kreeg bijna een miljoen euro. In de top vijf van subsidieontvangers staan verder de Stichting Duurzaam Hoger Onderwijs (345.558 euro), Stichting De Provinciale Milieufederaties (288.352 euro) en Vereniging Goede Waar & Co. (196.479 euro).

Eerder deze week bleek het ministerie die informatie niet te kunnen verstrekken. Na een dag doorwerken is nu een subsidieoverzicht op de site van het ministerie verschenen.

De cijfers zijn nagezocht, nadat de afgelopen weken commotie ontstond over de subsidie aan Milieudefensie. Die organisatie ligt onder vuur, omdat zij volgens het bedrijfsleven subsidiegeld gebruikt voor lastercampagnes. Bedrijven zeggen daardoor imagoschade op te lopen. De minister wil daarom strenger gaan toezien op de besteding van de gelden. (HET PAROOL)

Meer over