Studenten moeten konijn doden bij ontgroening

De Belgische Dierenrechtenorganisatie GAIA heeft een klacht ontvangen over een Leuvense studentenclub, Reuzegom, die haar nieuwe leden zou verplichten een semester lang een konijn te onderhouden om het nadien eigenhandig te doden en op te eten. GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch noemt de inhoud van de melding weerzinwekkend en wil dat de Belgische overheid maatregelen neemt.

null Beeld afp
Beeld afp

Vandenbosch is niet te spreken over de feiten. 'Als dit klopt, heeft dat niets te maken met studentikoos vertier, maar betreft het ernstige en strafbare feiten, die een inbreuk zijn op de dierenwelzijnswetgeving. Je mag een dier niet zonder noodzaak doen lijden of ombrengen, op welke manier dan ook. Je kan daar boetes tot 12.000 euro en enkele maanden cel voor krijgen.'

Vandenbosch noemt het verzinnen en verplichten van zo'n opdrachten psychopatisch en stelt dat niemand dat kan tolereren. 'Hopelijk kunnen de scholen dit nog doen stoppen. Intussen lichten we ook de dienst Dierenwelzijn van de FOD Volksgezondheid in.' De club was niet meteen bereikbaar voor commentaar.

Meer over