Update

Strootman mist WK door gescheurde kruisband

Kevin Strootman is vier à vijf maanden uit de roulatie met een afgescheurde kruisband. Dat blijkt uit de MRI-scan die hij vanochtend onderging. Dat betekent dat de middenvelder van AS Roma en Oranje het WK voetbal in Brazilië komende zomer mist.

Tim Reedijk
Strootman nadat hij gisteren door zijn linkerknie zakte. Beeld epa
Strootman nadat hij gisteren door zijn linkerknie zakte.Beeld epa

Waarschijnlijk heeft Strootman niet alleen zijn voorste kruisband afgescheurd, maar ook zijn meniscus en de binnenband in zijn linkerknie.

De middenvelder van AS Roma zakte gisteren in de wedstrijd tegen Napoli (0-1) door zijn knie en verliet huilend het veld. De Nederlander leek gisteren al na een paar minuten zijn linkerknie te verdraaien. Strootman probeerde nog door te spelen, maar zakte even later kermend van de pijn naar de grond en moest van het veld.

De 24-jarige middenvelder was woensdag in de verloren oefeninterland van Oranje tegen Frankrijk (2-0) voor rust ook al uitgevallen met een knieblessure. Toen ging het om zijn rechterknie.

Evenals Robin van Persie en Arjen Robben geldt Strootman voor bondscoach Louis van Gaal als een vaste waarde in Oranje. Van Gaal gaf al aan dat deze drie spelers zeker zijn van een basisplaats.

Kevin Strootman arriveert voor zijn MRI-scan vanochtend. Beeld ForzaRoma.info
Kevin Strootman arriveert voor zijn MRI-scan vanochtend.Beeld ForzaRoma.info
Meer over