'Strikt volgens regeltjes werken op Schiphol'

KLM-personeel op Schiphol gaat zaterdagmiddag "strikt volgens de regels werken'' om aandacht te vragen voor de hoge werkdruk.

ANP en bewerkt door redactie
Werknemers van KLM delen flyers uit aan reizigers op Schiphol Beeld anp
Werknemers van KLM delen flyers uit aan reizigers op SchipholBeeld anp

Het doel van de actie is volgens FNV-bestuurder Jan van den Brink niet om expres te vertragen, maar om aan te geven wat het betekent als het grondpersoneel het werk uitvoert zoals KLM dat in de handboeken heeft staan.

"Zaterdag rijden de bagagekarren niet sneller dan de toegestane snelheid en als een koffer meer dan 23 kilo weegt, wordt er een tweede persoon bij geroepen om te tillen. Zoals het staat beschreven in de handboeken,'' aldus Van den Brink.

De acties kunnen leiden tot vertragingen van vluchten op Schiphol.

Evaluatie
De acties beginnen om 14.00 uur en duren ongeveer vier uur. "We gaan niet overal tegelijk actievoeren en ook niet vier uur achtereen op dezelfde locatie,'' zegt de bestuurder. Zaterdagavond wordt de actie geëvalueerd en daarna wordt bekeken of en hoe er zondag wordt actiegevoerd.

Vakbond FNV en KLM liggen al een tijd met elkaar overhoop over de arbeidsvoorwaarden voor het grondpersoneel. De rechter heeft onlangs werkonderbrekingen verboden tot het einde van het toeristenseizoen.

Dinsdag dient een hoger beroep bij het gerechtshof in Amsterdam over het stakingsverbod.

Meer over