Strafzaak liquidatie Hakim Changachi vertraagd

De strafzaak tegen de Amsterdamse mannen die worden verdacht van de liquidatie op Hakim Changachi, vorig jaar januari in Utrecht, wordt pas na de zomer inhoudelijk behandeld.

ANP/Het Parool
De start van het proces was eind volgende maand voorzien, maar is uitgesteld. Beeld anp
De start van het proces was eind volgende maand voorzien, maar is uitgesteld.Beeld anp

Dit bleek donderdagochtend tijdens een inleidende zitting in de zaak tegen de vermeende schutters, Guyno O. (25) en Ferrel T. (31).

De start van het proces was eind volgende maand voorzien, maar is uitgesteld. Een van de redenen is dat de verklaringen van de eind maart door het Openbaar Ministerie (OM) gepresenteerde kroongetuige Nabil B. nog niet beschikbaar zijn.

Khalid H.
De Utrechtse crimineel Hakim Changachi werd op 12 januari vorig jaar op de Faustdreef in de Utrechtse wijk Overvecht doodgeschoten. Hij was niet het eigenlijke doelwit van de aanslag. Twee dagen na de liquidatie verijdelde de politie een moordpoging op zijn criminele buurtgenoot Khalid H.

Voor die geplande moordpoging zit ook de 25-jarige Jerrel Z. nog vast. Hij werd 14 januari 2017 samen met Marciano D. (26) gearresteerd, na een wilde achtervolging die eindigde in Huizen.

De eveneens verdachte Justin Jap Tjong wist toen te ontkomen. Hij werd later die maand in Amsterdam geliquideerd.

Organisatie
De twee Amsterdammers worden apart berecht van de andere twee verdachten in de zaak, kroongetuige B. en Mohamed R. Zij hanteerden bij de liquidatie geen wapen, maar waren volgens het OM verantwoordelijk voor de organisatie.

B., die een auto voor de schutters regelde en het eigenlijke doelwit van de liquidatie Khalid H. in de gaten hield, heeft R. aangewezen als de man die de opdracht voor de moord aan hem doorsluisde.

Redouan Taghi
R. zou de moordopdracht zelf hebben gekregen van Redouan Taghi, die achter een reeks liquidaties zou zitten die de afgelopen jaren zijn gepleegd.

Hij is spoorloos en staat samen met zijn vermeende handlanger Saïd Razzouki internationaal gesignaleerd.

Tip Het Parool

Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.

Meer over