Straatrovers Zuid-Oost opgepakt

AMSTERDAM - De politie heeft de afgelopen maand drie mannen aangehouden in de leeftijd van 19 en 20 jaar, die worden verdacht van meerdere gewelddadige berovingen. Zij opereerden in wisselende samenstelling in de Bijlmer. De mannen worden verdacht van het overvallen van snorders en hebben een poging gedaan tot een straatroof. Zij gebruikten messen als wapens.

Een van de verdachten is de man die onlangs in een vijver in Kelbergen werd aangetroffen door een politiehond, die gevlucht was na een overval op een snorder. Bij berovingen op snorders nemen de daders een ogenschijnlijk normale rit met de taxi, waarbij ze de chauffeur op een gegeven moment in de gordels vasthouden, met een wapen bedreigen en geld eisen.

Een tweede verdachte wist bij de overval in Kelbergen te ontkomen. Deze liep de politie echter tegen het lijf toen zij het huis van de aangehouden man in de Bijlmer doorzocht. De 20-jarige Amsterdammer probeerde er via het balkon vandoor te gaan, maar na een korte achtervolging wist de politie hem aan te houden in een andere woning op de tiende etage van de flat.

Het derde lid van de groep was al eerder aangehouden na het plegen van een gewelddadige straatroof in juni. Voor twee van de drie verdachten is gevangenhouding gelast. De derde verdachte is van voorlopige hechtenis geschorst.

Meer over