Update

Sterk FC Groningen krijgt te weinig tegen FC Twente

Het met financiële problemen kampende FC Twente was woensdagavond lang op weg naar een zuinige zege bij FC Groningen, totdat Michael de Leeuw in de 84e minuut met een geplaatst schot voor de gelijkmaker zorgde (1-1).

null Beeld anp
Beeld anp

De doelpuntenmaker voorkwam dat de club met de meeste aanvallende bedoelingen en kansen helemaal met lege handen kwam te staan. Voor een ploeg met offensieve problemen sprong FC Twente zeer efficiënt met de kansen om. Renato Tapia kopte in de 42ste minuut knap raak, na een hoekschop van aanvoerder Hakim Ziyech.

Tot die openingstreffer was FC Groningen de gevaarlijkste ploeg. Bryan Linssen, overgekomen van Heracles Almelo, was drie keer dicht bij een doelpunt. Jarchinio Antonia strandde in kansrijke positie op doelman Nick Marsman.

Trainer Alfred Schreuder kon in het groene Euroborg-stadion nog niet beschikken over de de Nigeriaan Michael Olaitan. De beoogde opvolger van de vertrokken centrumspits Luc Castaignos wacht nog steeds op een werkvergunning. Aanvaller Jesús Corona is nog onvoldoende fit voor een basisplaats.

Vleugelaanvallers als Youness Mokhtar en Jerson Cabral hebben hun trainer in de voorbereiding onvoldoende kunnen overtuigen. Daarom posteerde de coach van FC Twente liever Shadrach Eghan, van origine een middenvelder, in de punt van de aanval. Vijf andere middenvelders moesten de gelegenheidsspits assisteren.

FC Twente liet het spel aan FC Groningen, helemaal na de openingstreffer van Tapia. De thuisploeg domineerde, maar had na rust ook lang moeite de goed georganiseerde defensie van FC Twente in de problemen te brengen. Vooral de nieuwe verdedigers Giorgos Katsikas en Bruno Uvini maakten een goede indruk bij de bezoekers uit Enschede. Hans Hateboer was het dichtst bij de gelijkmaker, maar strandde tot twee keer toe op doelman Marsman.

Eghan miste namens de bezoekers uit Enschede een goede mogelijkheid om het duel te beslissen. Die misser stelde De Leeuw in staat FC Groningen na 84 minuten de meer dan verdiende gelijkmaker te bezorgen.

null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
Meer over