Update

Stekelenburg en 'Mister Ajax' reiken schaal uit in Amsterdam

Als Ajax woensdag tegen VVV-Venlo officieel de titel pakt, krijgt de ploeg de kampioensschaal uitgereikt door doelman Maarten Stekelenburg en 'Mister Ajax' Sjaak Swart.

null Beeld epa
Beeld epa

Dat hebben de Amsterdammers vandaag bekend gemaakt op de website van de club.

Ajax heeft woensdag aan een punt genoeg om de landstitel te prolongeren. Afgelopen weekeinde won het weliswaar, maar gooide Feyenoord (1-0 winst op AZ) roet in het eten, waardoor een officieel feest nog even moest worden uitgesteld. Woensdag kan Ajax het tegen laagvlieger VVV afmaken.

Stekelenburg is in Amsterdam om afscheid te nemen van de Ajax-supporters. De doelman vertrok bijna een jaar geleden naar AS Roma en grijpt deze gelegenheid aan om afscheid te nemen. De 73-jarige Swart, die begin jaren zeventig drie maal de Europa Cup 1 won met Ajax, zal de doelman vergezellen tijdens het uitreiken van de schaal.

Op de site van zijn managementbureau Sport-Promotion zegt Stekelenburg: 'Er was door het drukke programma van Ajax en dat van mij nog geen gelegenheid geweest om een passende datum te vinden voor mijn afscheid. Door mijn schouderblessure kan ik nu even niet spelen bij Roma, maar het biedt wel de ruimte om naar Amsterdam te komen en iedereen uit te zwaaien. Prachtig als dat samen kan vallen met het uitreiken van de kampioenschaal na afloop. Ik beschouw het als een eer om dat te doen.'

null Beeld
Meer over