Tips

Stamppot en spelletjes: dit mag je deze week niet missen

Het is misschien niet de wildste tijd van het jaar, maar ook dat is zo nu en dan best fijn: dit zijn de tips voor een heerlijk rustig weekje Amsterdams genieten.

Het Parool
Café Binnenvisser Beeld Carly Wollaert
Café BinnenvisserBeeld Carly Wollaert

Begin de week met wijn
Een goed begin is het halve werk. Dus waarom zou je de week niet lekker ontspannen met een wijntje, zeker als je er nog een mooi praatje van een Italiaanse wijnkenner bij krijgt. Terwijl Massimiliano d'Addario van Marina Palusci een aantal natuurwijnen schenkt, komen er uit de keuken van café Binnenvisser bijpassende gerechten uit de streek Abruzzo (hint: veel vis en groente). Tast toe.
Maandag 8 januari (18.00-23.59)
Café Binnenvisser, Bilderdijkstraat 36

null Beeld Binnenvisser
Beeld Binnenvisser

Typhoon op klassieke tour
Ieder jaar maakt Amsterdam Sinfonietta een landelijke tournee onder de noemer Breder Dan Klassiek. In 2018 delen de strijkers het podium met Typhoon en special guest Jef Neve. Dinsdag 9 januari is de thuiswedstrijd in het Amsterdamse Concertgebouw. Het concert is al uitverkocht, maar via Ticketswap zijn nog kaartjes te koop.
Dinsdag 9 januari
Concertgebouw

Wintermedicijn
Er is weinig om naar uit te kijken in januari en februari, maar openhaarden, stamppot en urenlange spelletjesavonden zijn een prima remedie om de winter door te komen. En laten we daar nou net een paar uitstekende lijstjes voor hebben:

6 Amsterdamse kroegen met een openhaard

Heb je het koud? In deze 6 stamppotcafés warm je op!

In deze 10 cafés stil je je speelzucht tot in de late uurtjes

null Beeld Jim Sher via Flickr.
Beeld Jim Sher via Flickr.

Door de wasstraat
Ze waren even dicht voor een verbouwing, maar vanaf donderdag is het voormalige &samhoud places weer open. Voormalig, want het tweesterrenrestaurant is door de wasstraat gehaald en heet vanaf heden &moshik, een eerbetoon aan chef Moshik Roth.
Donderdag 11 januari

Chefkok Moshik Roth Beeld Harmen de Jong
Chefkok Moshik RothBeeld Harmen de Jong

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over