Staking op luchthaven Frankfurt voorbij

De staking van grondpersoneel op de luchthaven van Frankfurt is voorlopig voorbij. Dat heeft de Duitse vakbond van luchtverkeersleiders GdF vandaag laten weten. De staking begon vorige week donderdag. Sindsdien zijn op de op twee na drukste luchthaven van Europa honderden vluchten komen te vervallen.

ANP/Redactie
Vliegtuigen staan bij de gates op de luchthaven van Frankfurt. © ANP Beeld
Vliegtuigen staan bij de gates op de luchthaven van Frankfurt. © ANP

Het luchthavenbedrijf Fraport heeft schriftelijk aangeboden om weer om de tafel te gaan zitten voor overleg over de salarissen voor het personeel dat verantwoordelijk is voor het verkeer van vliegtuigen op de grond. Dat is voor de stakende werknemers reden genoeg om woensdag weer aan de slag te gaan, aldus een onderhandelaar van de GdF.

Afhankelijk van de precieze functie en werkervaring eisen de verkeersleiders salarisverhogingen tussen de 25 en 50 procent. Zij stellen dat de huidige lonen niet in overeenstemming zijn met de toegenomen complexiteit van hun werk, aangezien Frankfurt er onlangs een vierde start- en landingsbaan bij heeft gekregen. Het luchthavenbedrijf vindt de eisen onverantwoord, maar is nu toch onvoorwaardelijk bereid te praten.

De luchthaven wist de afgelopen dagen het grootste deel van het vluchtschema draaiende te houden. Intercontinentale vluchten kregen daarbij voorrang boven binnenlandse en Europese vluchten.

Meer over