Stad wil weer bordelen opkopen

AMSTERDAM - Bij het opschonen van de binnenstad gaat de gemeente opnieuw negen panden opkopen, waaronder een aantal bordelen in de Bergstraat, een straatje tussen Singel en Herengracht waar al een jaar of vijftig prostitutie wordt gedoogd.

Ook met deze transactie zijn miljoenen gemoeid; het exacte bedrag is onbekend.

Deze zoveelste miljoenentransactie betreft Lijnbaanssteeg 4, Oude Nieuwstraat 21-23, Korsjespoortsteeg 9, 12 en 23, en de Bergstraat 4, 7, 14 en 16. De panden worden door De Principaal BV (een dochteronderneming van woningstichting De Key) aangekocht van de Schelling Holding, een onderneming van de op Tenerife woonachtige ondernemer Willem Schelling.

De gemeente wilde vanmorgen geen informatie over de transactie verschaffen omdat de gemeenteraad nog moest worden ingelicht. Vorige maand blijkt al een principeovereenkomst te zijn gesloten tussen De Principaal en Schelling.

Eerder werden op de Wallen door woningcorporaties Het Oosten en Ymere voor tientallen miljoenen al omvangrijke vastgoedpakketten aangekocht van onder anderen pornobaron 'Dikke Charles' Geerts en vastgoedhandelaar Dirk Holtman. (HET PAROOL)

Meer over