Stad licht opnieuw op tijdens Amsterdam Light Festival

Het Amsterdam Light Festival krijgt een vervolg. Vorig jaar trok het lichtfestijn ruim 375.000 bezoekers. Dat is voldoende aanleiding voor een nieuwe en grotere editie, eind 2013/begin 2014.

Corrie Verkerk
De Illuminade, onderdeel van het Amsterdam Light Festival, is begonnen. Een van de opmerkelijkste objecten is Return of the Bikes, een project van studenten van de Hogeschool van Amsterdam. Door gebruikte fietswrakken aan elkaar te lassen wordt een golf van fietsen gecreëerd die uit het water van de Schippersgracht rijst. Beeld ANP
De Illuminade, onderdeel van het Amsterdam Light Festival, is begonnen. Een van de opmerkelijkste objecten is Return of the Bikes, een project van studenten van de Hogeschool van Amsterdam. Door gebruikte fietswrakken aan elkaar te lassen wordt een golf van fietsen gecreëerd die uit het water van de Schippersgracht rijst.Beeld ANP

Daarbij zal niet alleen de Amstel in het licht worden gezet, maar worden ook de grachten meer bij het spektakel betrokken.
Opnieuw zal een Illuminade, een wandelroute, door de stad worden uitgestippeld. 'Met meer lichtsculpturen dan tijdens de eerste editie,' aldus Felix Guttmann, aanjager van het festival.

En er komt dus een uitgebreidere waterroute, met meer verlichte bruggen. Guttmann is ervan overtuigd dat het festijn de stad, in de winter, nog meer op de kaart zal zetten en een recordaantal bezoekers zal trekken. Hetstaat gepland van 28 november 2013 tot en met 19 januari.

Lees vandaag meer in Het Parool.

Meer over