Staatsbezoek Belgisch koningspaar zorgt voor verkeersstremmingen

Koning Filip en Koningin Mathilde van België brengen vanaf maandag een driedaags staatsbezoek aan Nederland. Dat zorgt voor de nodige verkeersproblemen in de binnenstad.

Het Parool
De Belgische koning Filip en zijn vrouw, koningin Mathilde, met Willem-Alexander en Maxima in 2013. Beeld anp
De Belgische koning Filip en zijn vrouw, koningin Mathilde, met Willem-Alexander en Maxima in 2013.Beeld anp

Koning Filip en koningin Mathilde worden maandag welkom geheten op de Dam door koning Willem-Alexander en koningin Maxima. Voor de verkeersstromen in de Amsterdamse binnenstad zorgt dat voor de nodige problemen. Het verkeer zal maandag van 8.00 uur tot 13.00 uur vanaf het Rokin tot halverwege het Damrak volledig gestremd zijn in verband met een kranslegging.

Programma
's Middags is het gezelschap te vinden in het Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond en, aansluitend, bij Euronext. De dag wordt afgesloten met een staatsbanket in het Koninklijk Paleis.

Dinsdagavond bieden de koning en koningin van België in het Muziekgebouw aan 't IJ een concert aan met onder meer het Nationaal Orkest van België.

Het Paleis op de Dam is gesloten tijdens het staatsbezoek. Na het bezoek blijven de deuren gesloten in verband met de uitreiking van de Erasmusprijs op 8 december en de Prins Claus Prijzen op 15 december. Vanaf 17 december is het paleis weer geopend voor bezoekers.

Meer over