PlusNet Open

Spirituele broedplaats Beyond Egos

Elke dag openen nieuwe winkels, restaurants en cafés in de stad. In onze dagelijkse rubriek Open lees je erover. Vandaag: Beyond Egos.

Marieke de Ruiter
Beyond Egos, Zaanstraat 88 Beeld Tammy van Nerum
Beyond Egos, Zaanstraat 88Beeld Tammy van Nerum

Overdag is Lisa Kersbergen (26) ­hr-manager bij een vleesvervanger, ­
's avonds verandert ze in een reiki master. Na het drinken van de hallucinogene drank ayahuasca werd ze enkele jaren geleden 'spiritueel geopend'.

Een stem droeg haar op om op een zingevende ontdekkingsreis te gaan, te beginnen met reiki. "Ik wist niet eens wat het was," zegt Kersbergen lachend.

'Zelfhealing'
Toch was de boodschap niet aan ­dovemansoren gericht. Ze ging zich verdiepen in de therapie en is inmiddels reiki master. In een voormalig badhuis in Westerpark opende ze ­vorige week Beyond Egos, waar ze spirituele heilzoekers behandelt en lesgeeft in 'zelfhealing'.

Reiki stimuleert volgens Kersbergen het zelfherstellend vermogen van het lichaam met 'levensenergie'. "Dat is de energie die alle mensen, dieren en planten hebben en die met handoplegging kan worden overgedragen." Het zou helpen tegen bijvoorbeeld pijn, stress en slaapproblemen.

"Hoe het werkt, is moeilijk uit te leggen," zegt Kersbergen. "Het heeft te maken met kwantumfysica, maar het is aangetoond dát het werkt."

Droomtoestand
De spirituele broedplaats biedt ook andere alternatieve therapieën aan, zoals een sjamanistische trancereis die je in een droomtoestand brengt (€15) en Merlin Healing (€12) - een 'transformerende' energietherapie.

Na afloop wordt er ­samen thee gedronken en over aardse zaken gepraat, want het hoeft van Kersbergen allemaal niet te zweverig.

Alle nieuwe hotspots van Amsterdam.

Tips? open@parool.nl

Beyond Egos

Zaanstraat 88
06 23818609
beyondegos.com

Wekelijks een overzicht van de nieuwste hotspots, uitgaanstips, films en restaurants in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor de Stadsgids-nieuwsbrief van Het Parool.

Meer over