Speciaal huurcontract voor Amsterdamse jongeren

Redactie
Hoofdkantoor Eigen Haard in Amsterdam. Beeld
Hoofdkantoor Eigen Haard in Amsterdam.

De Amsterdamse woningcorporaties Eigen Haard en Stadgenoot introduceren een speciaal huurcontract voor jongeren. Hiermee proberen ze de doorstroming in woningen, geschikt zijn voor jongeren, te bevorderen.

Het jongerencontract is een tijdelijk huurcontract bestemd voor jongeren die bij afsluiting van het contract tussen 18 en 22 jaar oud zijn. Het contract eindigt automatisch een halfjaar nadat de huurder 26 is geworden. De huurders behouden hun inschrijfduur bij WoningNet, zodat zij na afloop van het jongerencontract meer kans hebben op een reguliere woning.

Het huurcontract is verbonden aan hat-eenheden (Huisvesting Alleenstaanden en Tweepersoonshuishoudens) en zelfstandige woningen van maximaal 45 vierkante meter verspreid over de hele stad. Het jongerencontract geldt alleen voor nieuwe huurders. Zittende huurders in de jongerenwoningen hoeven dus niet te verhuizen als ze 26 worden.

Het jongerencontract is een experiment dat wordt ondersteund door de gemeente Amsterdam. Over een paar jaar wordt onderzocht of het voor jongeren makkelijker is geworden een woning in Amsterdam te vinden.

Meer over