Update

Spanair publiceert passagierslijst

MADRID- De passagierslijst van het neergestorte Spanair-vliegtuig in Madrid is vrijgegeven. De namenlijst is gepubliceerd op de website van de vliegtuigmaatschappij. De nationaliteit van de inzittenden is niet vermeld.

Volgens de Spaanse autoriteiten kwamen woensdagmiddag 153 inzittenden van het Spanair-vliegtuig om het leven. Negentien personen raakten gewond door de crash op de internationale luchthaven van Madrid. Het is daarmee een van de dodelijkste ongevallen ooit in de Europese luchtvaart.
Spanair condoleert de familieleden van de slachtoffers op haar website. In het vliegtuig zaten 172 mensen, van wie 162 passagiers.

Functionarissen op Gran Canaria meldden eerder dat er mogelijk een of meer Nederlanders aan boord van het vliegtuig kunnen zijn geweest. Het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag kon dit nog niet bevestigen. Het ministerie zoekt momenteel uit of er Nederlanders bij zaten. Dat wordt donderdag in de loop van de ochtend bekend, aldus een woordvoerder van het ministerie donderdagochtend vroeg.

Volgens Buitenlandse Zaken hadden zich geen Nederlanderse families gemeld bij de Nederlandse ambassade in Madrid. (ANP)

Klik hier voor de vrijgegeven passagierslijst

Meer over