Update

Sneijder en co nét te laat wakker voor stunt tegen Real

Wesley Sneijder heeft dinsdagavond in de Champions League met Galatasaray geen wonderen kunnen verrichten. De Turkse koploper joeg tijdens de return in Istanbul het hautaine Real Madrid wel de nodige schrik aan: 3-2.

null Beeld epa
Beeld epa

Vorige week eindigde het duel in Estadio Santiago Bernabeu in 3-0 voor de 'Koninklijke', die uiteindelijk opvallend nerveus voor het derde opeenvolgende jaar de laatste vier bereikte. Met een grote misser, een assist en toch ook nog een doelpunt (2-1) vestigde Sneijder na de pauze de nodige aandacht op zich.

Het laatste greintje hoop op een Turkse stunt leek al in de 8e minuut verdwenen. Na slecht uitverdedigen kon Cristiano Ronaldo met een simpele voetbeweging uit een voorzet van Sami Khedira de score openen (0-1). Het was zijn 50e treffer dit seizoen in alle competities en zijn 10e doelpunt in de Champions League. Vorige week sloeg de parmantige Portugees in de 9e minuut toe tegen Galatasaray.

De kansen van de thuisploeg op een sensatie waren vooraf al zeer klein. Niet alleen de uitslag in de uitwedstrijd was zeer nadelig, ook de schorsing van topschutter Burak Yilmaz, na een gele kaart voor een fopduik in de eerste wedstrijd tegen Madrid, kwam de Turken heel slecht uit.

Na de snelle treffer van Ronaldo was Galatasaray tot aan de rust aanvallend machteloos tegen Real Madrid, dat het duel rustig controleerde. Sneijder en de oude krijger Didier Drogba konden zich voorin niet onderscheiden. De ex-Ajacied kreeg nog wel geel wegens aanmerkingen op de leiding.

Met Sneijder, die in de voorgaande twee duels na 45 minuten nog was gewisseld, en Nordin Amrabat (ex-PSV, vervanger van Hamit Altintop) begon Galatasaray met meer overtuiging aan de tweede helft. Na een grote en zeldzame misser van Ronaldo knalde Emmanuel Eboué uit een voorzet van Sneijder fraai raak, 1-1.

Na ruim een uur liet de duurbetaalde Nederlander een droomkans liggen (naast). Sneijder maakte in de 71e minuut die fout goed met een trefzekere individuele actie (2-1). Een minuut later scoorde Drogba met een knappe hakbal, 3-1. Ondanks een Turks wanhoopsoffensief bleef het wankelmoedige Real Madrid verder onheil bespaard en had Ronaldo in de extra tijd het laatste woord: 3-2.

null Beeld reuters
Beeld reuters
null Beeld getty
Beeld getty
null Beeld afp
Beeld afp
null Beeld afp
Beeld afp
null Beeld reuters
Beeld reuters
Meer over