Slapen tussen miljoenen boeken in de OBA

Altijd al eens voor het slapengaan voorgelezen willen worden door een heuse schrijver, omringd door miljoenen boeken? De Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) laat voor een select gezelschap die droom werkelijkheid worden.

Het Parool
De OBA zorgt voor een gespreid bedje Beeld Floris Lok
De OBA zorgt voor een gespreid bedjeBeeld Floris Lok

Tijdens de Uitmarkt gaan de deuren van de centrale OBA op de Oosterdokskade om 22.00 uur juist ópen in plaats van dicht. In het kader van de Nacht van de OBA mogen vijftig Amsterdammers een nachtje tussen de miljoenen boeken van bibliotheek doorbrengen.

De OBA zorgt voor een gespreid bedje en voorlezers in de vorm van schrijvers Sarah Sluimer, Theodor Holman, Stella Bergsma en Asis Aynan. "Onze gasten hoeven alleen een tandenborstel mee te nemen," zegt een woordvoerder van de bibliotheek.

Zin gekregen in een logeerpartij bij de OBA? Liefhebbers moeten een mailtje sturen (voor 17 augustus 17.00 uur) en antwoord geven op de volgende vraag: 'Waar kan ik je 's nachts voor wakker maken?'

Uit de inzendingen kiest de OBA vijftig logés die behalve een voorleessessie, ook een rondleiding door het donkere gebouw en een groot ontbijt de volgende ochtend staat te wachten. Ook zijn er sterrenkundigen van het Anton Pannekoek Instituut die - mits het helder is - vanaf de negende etage de wondere wereld van de sterrenhemel uit de doeken doen.

De Nacht van de OBA
Vrijdag 25 augustus, 22.00 uur

Meer over