Slager vindt trouwring na drie jaar in maag van koe

Drie jaar nadat hij verdwenen was, is in Australië een trouwring opnieuw opgedoken. En wel in één van de drie magen van een koe. Slager Duane Thomas uit Leongatha doet nu een oproep om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Dat schrijft de Herald Sun.

Redactie
© Thinkstock Beeld
© Thinkstock

Het merkwaardige verhaal begint in 2009 op de vakantieboerderij van Will en Sarah Jelbart in Lang Lang. Een van hun gasten had toen dikke pech toen hij het kalfje Yogie aaide. Het dier had namelijk zijn trouwring van z'n vinger gezogen en ingeslikt.

In goede staat
Nu, drie jaar later, is Yogi geslacht door beenhouwer Duane Thomas. Die vond de gouden trouwring in een van de magen van het dier. 'Het kleinood was nog in opmerkelijk goede staat', getuigt de slager. 'Jammer dat de inscriptie niet meer duidelijk leesbaar is. Maar het mag een wonder heten dat we de ring hoe dan ook gevonden hebben.'

De rechtmatige eigenaar kan via de Herald Sun of de Weekly Times in contact komen met Will en Sarah Jelbart om zijn trouwring op te vragen. Als hij ten minste nog getrouwd is.

Meer over