Slachtoffer schietpartij Zuidoost is rapper 'Bolle' (19)

De jonge man die woensdag werd doodgeschoten in Zuidoost is de enigszins bekende 19-jarige rapper 'Bolle' van rapformatie Sevengang.

Maarten van Dun en Paul Vugts
Rapper Bolle Beeld Screenshot Youtube
Rapper BolleBeeld Screenshot Youtube

Dat melden zijn vrienden op sociale media.

De negentienjarige Gondilio, wiens achternaam niet bekend is, nam onder de artiestennaam Bolle verschillende rapnummers op. Hij maakte met zes vrienden deel uit van de groep Sevengang.

De naam van de groep is vermoedelijk ook een verwijzing naar 1107, de postcode van Holendrecht en Reigersbos, waar een aantal leden van de groep vandaan komen.

Venserpolder
Volgens getuigen werd het slachtoffer woensdagmiddag in Zuidoost in zijn buik geschoten nadat hij kort daarvoor ruzie had gehad. Hoewel nog werd getracht hem te reanimeren, overleed hij.

Op sociale media uiten zijn vrienden hun verdriet. Hoewel in Zuidoost geruchten gaan over de aanleiding voor de schietpartij, is daarover nog niets vastgesteld.

Gondilio was als rapper 'Bolle' al vanaf jonge leeftijd actief, ook terwijl hij leerling was van de Open Schoolgemeenschap Bijlmer.

In een video van hiphopwebsite The Trap, uit november 2016, leidt Gondilio de presentator rond door Venserpolder, de buurt waar hij opgroeide. Als het gaat over de 'verleidingen' waaraan een rapper kennelijk is blootgesteld, antwoordt hij: "Ik wil me nu focussen op de rap, anders gaat het niet goed lopen, dat gevoel heb ik."

Hovenier
Voor dat hij werd doodgeschoten volgde Gondilio op het Wellantcollege een mbo-opleiding tot hovenier. Sinds april werkte hij bij Pantar, een werkleerbedrijf voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, om ervaring op te doen. "Hij was een hele aardige, vriendelijke jongen," zegt Marieke Postma van Pantar. "Hij zal door zijn collega's erg gemist worden. Ze waardeerden hem enorm."

De collega's hebben donderdagochtend in het bijzijn van familie en vrienden kaarsjes aangestoken voor hun overleden collega.

Een woordvoerder van het Wellantcollege laat desgevraagd weten dat de school op verzoek van de familie geen uitspraken doet over de dood van hun leerling.

Tip Het Parool

Heb je een nieuwstip of nieuwsfoto? Voeg ons toe op Whatsapp. Liever mailen of anoniem tippen? Bekijk hier hoe dat kan.

Meer over