Ski-ongeval Friso maakt weinig los in Lech

Een dag na het ongeval van prins Johan Friso zijn tal van wintersporters naar de pistes van het skioord Lech getrokken. Lange rijen auto's rijden door het toeristenplaatsje. Het lijkt een gewone zaterdag in het hoogseizoen van de wintersport.

ANP/Redactie
Toeristen in Lech am Arlberg, Beeld epa
Toeristen in Lech am Arlberg,Beeld epa

'Je kan er niets aan veranderen. Ook al is het ongeval een grote schok voor ons', zei een oudere inwoner van Lech tegen een verslaggever van het Oostenrijkse persbureau APA. Herman Ferchter, werkzaam in de toeristische branche in Lech, laat weten dat hij de woorden van zijn plaatsgenoot alleen maar kan onderschrijven.

Op straat en in de cafés wordt nagepraat over de lawine die prins Johan Friso in de buurt van Lech verraste. 'Maar de mensen praten er op zachte toon over', stelt een cafébaas. 'De stemming is goed. We merken weinig aan onze gasten.' Een andere horecaonderneemster laat weten dat ze nog nauwelijks is aangesproken op het ski-ongeval.

Dat er iets ernstigs is gebeurd, blijkt wel bij de Gasthof Post, waar de Oranjes al tientallen jaren verblijven tijdens hun wintersportvakanties. Tal van journalisten en fotografen hebben zich vandaag bij het hotel verzameld.

Wintersporters noemen het ongeluk van de prins 'erg, vreselijk, verschrikkelijk'. Er zijn echter ook kritische geluiden te horen. 'Als de prins te weinig rekening heeft gehouden met de omstandigheden, dan heeft hij ook zelf schuld aan het ongeval', aldus een Duitser.

Skigebied Lech am Arlberg. ©ANP Beeld
Skigebied Lech am Arlberg. ©ANP
Meer over