Update

Signalement van dader ontvoering meisje vrijgegeven

De vermoedelijke dader van de ontvoering en het misbruik van het 5-jarige meisje uit Oudenbosch is een jonge, blanke man van ongeveer 25 jaar. Dat meldde de politie vandaag in het opsporingsprogramma Bureau Brabant. Hij heeft kort, donkerblond haar en het is volgens de politie goed mogelijk dat de ontvoerder uit de buurt van Oudenbosch komt. De politie roept het publiek zich te melden als het informatie over deze man heeft.

ANP/Redactie
Het meisje werd ontvoerd in de buurt van basisschool De Klinkert. © ANP Beeld
Het meisje werd ontvoerd in de buurt van basisschool De Klinkert. © ANP

Het meisje werd donderdag korte tijd ontvoerd door een nog onbekende automobilist. De politie heeft tot nu toe tientallen tips gekregen, maar die hebben nog niet geleid tot de aanhouding van de dader. Morgen besteedt ook het landelijke televisieprogramma Opsporing verzocht aandacht aan deze zaak.

De kidnapper reed in een Ford Ka. Hij probeerde in Oud Gastel en Oudenbosch drie andere meisjes in zijn auto te krijgen. De vierde poging slaagde. Een uur na het begin van de ontvoering werd het slachtoffer voor de ogen van een politieagente uit de auto gezet. De agente koos toen voor het welzijn en de veiligheid van het meisje en verloor de auto uit het oog.

Verdachte vrijgelaten

Een 21-jarige verdachte die in de nacht van donderdag op vrijdag werd aangehouden in zijn huis in de straat waar ook het ouderlijk huis en de school van het meisje staan, was niet betrokken bij de ontvoering en het misbruik. Hij is vandaag vrijgelaten. Voor ouders van de kinderen die bij het meisje op school zitten, houdt de gemeente vanavond een bijeenkomst. De school, politie, GGD en het maatschappelijk werk vertellen hoe ouders moeten omgaan met vragen van hun kinderen.

Resultaten verhoor

Het OM liet vorige week al weten dat het rekening hield met seksueel misbruik van het meisje. Over de resultaten van het verhoor kon toen nog niks gezegd worden. Het verhoor van zo'n jong kind is uitermate precair, zei plaatsvervangend hoofdofficier van justitie John Remmerswaal toen.

Meer over