Sexy Roodkapje en pluchen dier populair tijdens carnaval

Feestwinkels verkopen dit jaar flink meer pluchen dierenkostuums dan normaal. Het zijn vooral mannen die deze pakken kopen. Ook sexy outfits blijven het goed doen.

ANP/Redactie
Roodkapje is ook dit jaar weer populair. © ANP Beeld
Roodkapje is ook dit jaar weer populair. © ANP

'Sinds de kou intrad, is het aantal aanvragen ineens gaan lopen. Soms verdubbelen bestellingen zelfs', zegt Maurice Janssen van groothandel in carnavalskleding Finidi.

Mannen kiezen traditioneel voor ruigere en warmere outfits dan vrouwen. De laatste jaren zijn er voor vrouwen van heel veel carnavalsoutfits sexy varianten gemaakt en die trend zet dit jaar door.

Janssen: 'Nu hebben we ook een sexy Roodkapje en een sexy scheidsrechter. Sexy politievrouw, matroosjes en soldatenmeisjes hadden we al langer. Van heel veel is wel een sexy variant voor vrouwen te verzinnen. Het is heel populair.' Andere groothandels bevestigen het beeld.

De bedrijven zeggen niet zo veel van de economisch slechte tijden te merken. Toch doen ook tweedehands kostuums het goed. Marktplaats.nl meldt dat het aantal zoekwoorden met 'carnaval' erin de afgelopen 3 dagen bijna is verdubbeld. 'Carnavalskleding' staat hierbij op nummer een, maar ook 'carnavalswagen' is een populair zoekwoord.

Vrouwen bieden online massaal hun oude feestoutfits aan. Op dit moment, met carnaval voor de deur, plaatsen adverteerders 1800 nieuwe advertenties per dag in de rubriek carnavalskleding dames. Vorig jaar lag dit aantal in deze week nog rond de 1200. Bij heren is het aantal met 700 per dag ongeveer gelijkgebleven.

undefined

Meer over