Pluscolumn

Schorsen die columnist! Inleveren die pen!

Dagelijks publiceert Het Parool een column over Ajax en voetbal. Vandaag: Janneke van der Horst over het kampioenschap.

Janneke van der Horst
Janneke van der Horst Beeld Wolff
Janneke van der HorstBeeld Wolff

All­­ereerst wil ik mijn moeder aanklagen. Omdat ze vijf minuten te laat was. Vervolgens wil ik de velden van de Eredivisie aanklagen en de buitenspelval en de latten van de doelen.

Natuurlijk wil ik ook Cocu aanklagen. Omdat hij Luuk de Jong in de spits zet en die scoort vaak. En ik wil Foppe alvast aanklagen. Vooral Foppe. En ook de vrouw van Foppe. En Fox Sports. En Jan Joost van Gangelen. Ik wil Oger aanklagen. En Diederik Boer.

Ik wil Gargamel aanklagen. Dat is die oud-speler van Feyenoord met een column in het AD. Ik ben even de tuin ingelopen na die onnozele column. Zo kwaad was ik. Ik vermoed kwade opzet bij deze man. Je ziet het hem al een tijd opbouwen. Schandalig. Veel columnisten vinden het blijkbaar prachtig om tegen grote clubs te fulmineren. Schorsen die columnist! Inleveren die pen! Of die telefoon, want hij tikt het vast niet zelf. Telefoons wil ik sowieso aanklagen.

Ik wil Toon Gerbrands aanklagen. En die wedstrijd van PSV tegen Cambuur wil ik ook aanklagen. Met die dubieuze penalty en die buitenspelgoal en die rode kaart ook nog. Ik wil het begin van de competitie aanklagen, omdat we dan vaak wat punten laten liggen. Ik wil de fluit aanklagen. En de penaltystip. Ik wil de penalty's van PSV tegen Feyenoord, Utrecht en Heracles aanklagen.

Ik wil het EK aanklagen. Ik wil de vrouwelijke supporters van FC Emmen aanklagen. En die man met dat gele petje bij FC Twente. Ik wil Arnold Bruggink aanklagen en de lach van Kenneth Perez.

Ik wil mijn buurman aanklagen. Dat staat verder los van de titelstrijd, maar die moet ik niet vergeten. Ik wil Wilfred Genee aanklagen en Bert van Marwijk. Ik ga weeronline aanklagen (nee, de bewolking trok helemaal niet weg dinsdag!).

Ik wil Frits Barend aanklagen. Serero. De vrouwen van de kantine. En bovenal wil ik geluidsoverlast aanklagen. Heeft u het genoteerd?

j.vanderhorst@parool.nl

Meer over