Schooldirectie verwijderd na zedenschandaal

De schooldirectie van een basisschool in Los Angeles is aan de kant gezet vanwege een hoog opgelopen zedenaffaire. Vorige week werden twee leerkrachten gearresteerd en beschuldigd van onder meer ontucht met leerlingen.

Redactie
Agenten houden toezicht bij de ingang van Miramonte School. Beeld afp
Agenten houden toezicht bij de ingang van Miramonte School.Beeld afp

Het gaat om de directie van Miramonte Elementary School, met 1500 leerlingen een van de grootste basisscholen in de Verenigde Staten.

Sperma en kakkerlakken

Vorige week maandag werd een 61-jarige docent gearresteerd die naar aanleiding van in beslag genomen foto's verdacht wordt van het mishandelen van kinderen. Hij zou hen hebben vastgebonden en geblinddoekt, met behulp van onder meer lepels en koekjes zijn sperma hebben toegediend en kakkerlakken over hun gezicht hebben laten kruipen.

Strelen
Twee dagen later werd een 49-jarige, eveneens op Miramonte werkzame leerkracht aangehouden op verdenking van het strelen van twee 7-jarige leerlingen uit zijn klas.

De onderwijsinspectie in Los Angeles laat weten dat de opzij geschoven directie nergens van wordt beschuldigd, maar dat vanwege de aan het licht gekomen zaken 'drastische maatregelen noodzakelijk zijn'.

Meer over