School in LA vervangt alle leraren na misbruikzaak

Alle docenten van een lagere school in de Amerikaanse stad Los Angeles zijn tijdelijk geschorst, na een misbruikzaak waar twee leraren bij betrokken zijn. De overige docenten worden niet verdacht, maar de maatregel is nodig om het vertrouwen van de ouders in de school te herstellen. Dat meldt The Los Angeles Times vandaag.

ANP/Redactie
Ouders en leerlingen van de Miramonte School protesteren tegen het misbruik, gisteren. Beeld afp
Ouders en leerlingen van de Miramonte School protesteren tegen het misbruik, gisteren.Beeld afp

De Miramonte school telt 150 leraren en 1500 leerlingen en is daarmee een van de grootste lagere scholen in de stad. De docenten zullen de komende tijd worden vervangen. Om de overgang mogelijk te maken, gaat de school 2 dagen dicht.

Een van de docenten zou in een klaslokaal zijn slachtoffertjes hebben geblinddoekt en gekneveld. Ook zou hij hun sperma hebben gevoerd met een lepel. Hij maakte foto's van de incidenten, die bij een drogisterij werden ontwikkeld en opgemerkt. De politie heeft honderden foto's aangetroffen bij de leraar.

Een andere docent wordt verdacht van het onzedelijk betasten van kinderen. Ook hij is gearresteerd. Beide docenten werkten al jarenlang op de school.

Meer over