Schiphol naar 50 miljoen passagiers

Amsterdam Schiphol Airport heeft in 2011 een recordaantal van 49,8 miljoen passagiers verwelkomd. Dat is 10,2 procent meer dan het jaar ervoor, toen 45,2 miljoen passagiers gebruikmaakten van de luchthaven. Deze cijfers maakte Jos Nijhuis, president-directeur van Schiphol Group, vandaag tijdens de nieuwjaarsreceptie bekend.

ANP
null Beeld ANP
Beeld ANP

Het vrachtvervoer bleef vrijwel gelijk met 1,5 miljoen ton vracht. Het aantal vliegtuigbewegingen in het handelsverkeer nam toe met 8,8 procent van 386.319 naar 420.245. Schiphol zag ook zijn marktaandeel in Europa verder groeien. 'Qua passagiersaantallen neemt Schiphol weer de vierde plaats in Europa in', aldus Nijhuis.

Het netwerk aan directe bestemmingen nam toe van 301 naar 313. Enkele belangrijke intercontinentale bestemmingen zijn toegevoegd, zoals Guangzhou, Hangzhou, Rio de Janeiro, Buenos Aires, Havana en Orlando. Ook in Europa is het aantal bestemmingen uitgebreid, van 162 naar 169. Nijhuis: 'Ons uitgebreide netwerk van bestemmingen is van belang voor het behoud van een aantrekkelijk vestigingsklimaat in Nederland.'

Meer over