Schettino ook vervolgd voor slechte communicatie

Justitie in Italië gaat kapitein Francesco Schettino van de Costa Concordia nu ook vervolgen voor slechte communicatie. Hij zou de ernst van het ongeval niet hebben doorgegeven aan de Italiaanse scheepvaartautoriteiten toen het passagiersschip zonk op 13 januari voor de kust van Giglio.

ANP/AFP/Redactie
Kapitein Schettino. Beeld REUTERS
Kapitein Schettino.Beeld REUTERS

Schettino had al drie beschuldigingen op zak: meervoudige doodslag door nalatigheid, het veroorzaken van een schipbreuk en het verlaten van het schip voor alle passagiers waren geëvacueerd. Nu wordt hem ook het ontbreken van communicatie met de Italiaanse kustwacht ten laste gelegd.

Volgens onderzoekers zorgde dat ervoor dat het hulpverleningsproces te laat op gang kwam. De kapitein, zijn rechterhand en zeven andere medewerkers van de Costa Concordia, worden vervolgd in het onderzoek naar de schipbreuk.

Schettino staat momenteel onder huisarrest in zijn woonplaats ten zuiden van Napels.

De Costa Concordia vervoerde 4.229 mensen, onder wie 3.200 toeristen van zestig verschillende nationaliteiten en ongeveer duizend medewerkers. Het schip raakte een rots vlak voor de kust van het Italiaanse eilandje Giglio. Het ongeval eiste het leven van 32 mensen. Duikers hebben vandaag nog vier stoffelijke overschotten geborgen uit het wrak van het cruiseschip. Zeven personen staan nu nog te boek als vermist.

Meer over