Update

Scheidsrechter Henning Ovrebo bedreigd

Michael Ballack van Chelsea jaagt scheidsrechter Tom Henning Ovrebo op nadat de scheidsrechter de Engelse club een penalty weigert. Foto EPA Beeld
Michael Ballack van Chelsea jaagt scheidsrechter Tom Henning Ovrebo op nadat de scheidsrechter de Engelse club een penalty weigert. Foto EPA

LONDEN - De Noorse scheidsrechter Tom Henning Ovrebo is donderdag na diverse doodsbedreigingen onder begeleiding van de politie uit Londen vertrokken. Hij haalde de woede van de fans van Chelsea op zijn hals na zijn rol in de uitschakeling in de halve finales van de Champions League door Barcelona.

Met zijn doelpunt in de blessuretijd schoot Andres Iniesta de Spanjaarden naar de eindstrijd. Na de wedstrijd reageerde onder andere Didier Drogba zijn woede af op de scheidsrechter omdat deze Chelsea minstens één strafschop zou hebben onthouden.

Ovrebo nam na de wedstrijd al zijn intrek in een ander hotel omdat er gevreesd werd voor zijn veiligheid. Daarna is hij onder politiebegeleiding het land 'uitgesmokkeld'.

Algemeen secretaris David Taylor van de Europese voetbalbond UEFA bestreed donderdag met klem de berichten over een complottheorie tegen Chelsea. De federatie zou opnieuw een Engelse finale in de Champions League willen vermijden. Volgens een aantal spelers van Chelsea verklaart dit het slechte optreden van scheidsrechter Ovrebo.

''Als het al iets is, dan is dit een mediacomplot tegen de UEFA'', aldus Taylor. ''Dit maakt me kwaad, omdat dit echt enorme onzin is.'' Taylor kreeg steun van de oud-topscheidsrechter Graham Poll. ''Ik heb dertien jaar gefloten voor de UEFA. In die tijd heb ik nooit gehoord dat het aardig zou zijn dat het ene of het andere team zou winnen. Die complottheorie bestaat niet. (ANP)

undefined

Didier Drogba van Chelsea op de persconferentie voor de wedstrijd tegen Barcelona. Foto: EPA/Daniel Hambury Beeld
Didier Drogba van Chelsea op de persconferentie voor de wedstrijd tegen Barcelona. Foto: EPA/Daniel Hambury
Meer over