Scheepvaartmuseum genomineerd voor Museumprijs 2012

Het Kinderboekenmuseum Den Haag, Naturalis Leiden, Natuurmuseum Fryslân Leeuwarden en Het Scheepvaartmuseum Amsterdam zijn dit jaar genomineerd voor de Museumprijs 2012 en het bijbehorende bedrag van € 100.000.

Redactie
Het Scheepvaartmuseum is één van de genomineerden. Het museum werd in augustus heropend na een renovatie van vier jaar. © ANP Beeld
Het Scheepvaartmuseum is één van de genomineerden. Het museum werd in augustus heropend na een renovatie van vier jaar. © ANP

Dit jaar wordt de Museumprijs uitgereikt aan het museum dat het meest aansprekend is voor kinderen van 4 tot 12 jaar oud. Via www.museumprijs.nl kan het publiek van 18 jaar of ouder vanaf morgen een maand lang stemmen op één van de vier musea, die door de jury werden geselecteerd uit de 45 aangemelde musea.

Het Scheepvaartmuseum kent volgens de jury een indrukwekkende uitvoering van de presentatie en een bijzondere entourage. De jury van is bij het Kinderboekenmuseum onder de indruk van de sterke combinatie van inhoud en vorm, de vriendelijke service en de manier waarop kinderen worden betrokken bij het onderwerp. Naturalis is volgens de jury aantrekkelijk en toegankelijk voor alle leeftijden. Van Natuurmuseum Fryslân roemt de jury onder meer het gastvrije karakter en de kindvriendelijkheid.

Onder meer Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam (2010), het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem (2009) en het Hunebedcentrum in Borger (2008) wonnen de Museumprijs eerder.

De Museumprijs is een initiatief van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de BankGiro Loterij, in samenwerking met de Nederlandse Museumvereniging.

Meer over