Sarkozy maakt kandidatuur bekend

De Franse president Nicolas Sarkozy heeft zich vanavond kandidaat gesteld voor de presidentsverkiezingen. Hij deed dat live op de Franse televisie.

Redactie/ANP/Reuters
De Franse president maakte vanavond op televisie zijn kandidatuur bekend. © ANP Beeld
De Franse president maakte vanavond op televisie zijn kandidatuur bekend. © ANP

Sarkozy verklaarde live op de zender TF1 dat hij een tweede termijn als president ambieert. 'Ja, ik ben kandidaat voor de presidentsverkiezingen', aldus Sarkozy.

'Ik heb deze beslissing genomen omdat Frankrijk, Europa en de wereld de laatste drie jaar te maken hebben gehad met een serie ongekende crises', aldus de 57-jarige president. Hij noemde zichzelf 'de kapitein van een schip in het hart van de storm'.

De centrumrechtse Sarkozy heeft in de opiniepeilingen een achterstand op de socialistische kandidaat François Hollande. De eerste ronde van de verkiezingen is op 22 april.

Sarkozy heeft zichzelf de afgelopen tijd neergezet als een verdediger van traditionele waarden. Hij probeert zo afstand te creëren tussen zichzelf en zijn rivaal Hollande, terwijl hij aanhangers van het extreem rechtse Front National in zijn eigen kamp probeert te trekken.

Afgelopen week sprak Sarkozy zich uit tegen onder meer het homohuwelijk en de legalisering van euthanasie.

undefined

Meer over