Santorum: Obama is een snob

De Republikeinse presidentskandidaat Rick Santorum noemde gisteren tijdens een Tea Party-bijeenkomst president Obama een snob omdat hij wil dat 'iedereen in Amerika studeert'. Volgens de Republikein, die zelf drie universitaire titels op zak heeft, één meer dan Obama, heeft ieder mens zijn eigen talent en zijn er nou eenmaal mensen die liever met hun handen werken.

Redactie

'Sommige mensen zijn gezegend met een paar handen die iets bijzonders kunnen maken. Sommige mensen hebben ongelofelijke talenten en willen aan de slag om dingen te maken. President Obama zei eens dat hij wil dat iedereen in Amerika gaat studeren. Wat een snob', aldus Santorum tegen zijn publiek. Hij kon rekenen op applaus en ging nog even verder, zo meldt The Washington Post op zijn website.

'Er zijn goede en keurige mannen en vrouwen die elke dag op pad gaan om hard te werken en hun vaardigheden inzetten die ze niet zijn aangeleerd door een of andere liberale professor die zijn studenten probeert te indoctrineren. Oh, ik begrijp wel waarom hij wil dat jullie gaan studeren. Hij wil jullie naar zijn evenbeeld maken. Ik wil banen creëren zodat mensen hun kinderen naar hun evenbeeld kunnen maken, niet dat van hem.'

Arbeidersklasse
Zelf heeft de politicus een bachelor, een master en ook zijn studie rechten afgerond. In 2006 zou hij op zijn website hebben laten weten zich in te zetten om 'hoger onderwijs meer toegankelijk en betaalbaar te maken'. In 2012 gooit hij het over een andere boeg en pakte gedurende zijn campagne al regelmatig de 'elite' aan.

Zo spreekt hij niet tijdens bijeenkomsten van leiders uit de zakenwereld, wat zijn concurrent Romney wel heeft gedaan. Santorum wil graag de arbeidersklasse aanspreken en bezoekt veel kleine 'arbeidersstadjes' om mensen voor zich te winnen.

Meer over