Samsom: 'Goed om met het geld te beginnen'

Vier financiële experts kijken vanochtend samen met de onderhandelaars van VVD en PvdA en de informateurs naar de stand van de economie en de overheidsfinanciën. De experts, onder wie CDA-minister Jan Kees de Jager van Financiën, kwamen rond 10 uur aan op het Binnenhof. PvdA-onderhandelaar Diederik Samsom zei dat het altijd goed is om met het geld te beginnen.

Redactie
VVD-leider Mark Rutte (L) en Diederik Samsom van de PvdA na het eerste gesprek tussen de onderhandelaars met de informateurs Henk Kamp en Wouter Bos. Beeld anp
VVD-leider Mark Rutte (L) en Diederik Samsom van de PvdA na het eerste gesprek tussen de onderhandelaars met de informateurs Henk Kamp en Wouter Bos.Beeld anp

Ook president Klaas Knot van De Nederlandsche Bank, directeur Coen Teulings van het Centraal Planbureau en Richard van Zwol, de hoogste ambtenaar van het ministerie van Financiën arriveerden voor het overleg. Het is gebruikelijk dat aan het begin van een formatie wordt bekeken hoe de overheidsfinanciën ervoor staan.

De Jager zei de informateurs te zullen bijpraten over de toestand van het land, economisch en financieel. Hij gaat de nadruk leggen op hervormingen en gezonde overheidsfinanciën.

De onderhandelaars, Mark Rutte en Stef Blok (VVD) en Diederik Samsom en Jeroen Dijsselbloem (PvdA), en de informateurs Henk Kamp (VVD) en Wouter Bos (PvdA) zullen na afloop maandag weer met zijn zessen om de tafel gaan.

Meer over