Rutten heeft twijfels over Pieters

PSV-coach Fred Rutten twijfelt nog of hij international Erik Pieters opneemt in zijn selectie voor de Europa League-wedstrijd tegen Trabzonspor van morgenavond. De linksback maakte maandagavond zijn rentree in een wedstrijd met de beloften bij AZ, na maandenlang uit de roulatie te zijn geweest met een gebroken middenvoetsbeentje.

null Beeld anp
Beeld anp

Pieters gaf na een uur voetbal aan dat hij klaar is om aan te schuiven bij de selectie voor de return tegen Trabzonspor, waarin een 2-1 voorsprong wordt verdedigd.

Rutten is daar nog niet zo zeker van. 'Het is te vroeg om een beslissing te nemen. Erik had het moeilijk in die wedstrijd tegen Jong AZ. Dat is heel normaal, zijn automatismen zijn weg. Hij moet nadenken bij elke handeling.'

Voor Rutten is de linksbackpositie een lastig vraagstuk, nu de 17-jarige Jetro Willems daar vooral defensief uitermate kwetsbaar is. In de met 3-0 verloren uitwedstrijd bij FC Groningen werd hij na rust vervangen door Wilfred Bouma.

Pieters vormde voor zijn blessure een ijzersterk koppel met Dries Mertens op de linkerflank. Hij zit ook in de voorselectie voor het oefenduel van Oranje in Engeland.

Bij PSV is de ziekenboeg inmiddels zo goed als leeg. Abel Tamata, op de weg terug van een gebroken kuitbeen en Orlando Engelaar (enkel) trainden gisteren ook op het veld. Maar wel individueel.

Meer over