Ruim de helft minder verkeer op de A4

Weggebruikers hebben maandag massaal de auto laten staan. Automobilisten leken te hebben geluisterd naar alle adviezen en waarschuwingen in verband met verkeersmaatregelen in Noord- en Zuid-Holland. Vooral op de A4 was het veel rustiger dan normaal. Dat meldde de VID.

null Beeld ANP
Beeld ANP

Op de A4 bij Roelofarendsveen reden maandag slechts ongeveer 26.350 voertuigen richting Delft en 25.100 richting Amsterdam. Een week eerder waren dat er respectievelijk zo'n 57.900 en 55.900 voertuigen, zodat er ruim minder dan de helft van het aantal voertuigbewegingen was. De VID noemt dat verschil spectaculair, omdat de gebruikelijke alternatieve route, de A44, afgesloten was.

Ook bij Amsterdam was flink minder verkeer op de weg. Op de A4 bij Sloten is, over de hele dag genomen, ongeveer 45 procent minder verkeer gemeten.

Dinsdag was de ochtendspits in de Randstad vrijwel filevrij, evenals maandag. Omdat er daardoor eind van de middag dus een stuk minder mensen terug naar huis moeten, zal het met de avondspits ook wel meevallen, ondanks de afsluitingen en beperkingen die er 's middags weer zijn.

Meer over