Ruim 400 kilometer file; drukste spits van het jaar

De avondspits van woensdag was de drukste van 2014 tot nu toe. Op het hoogtepunt, iets voor 18.00 uur, stond ongeveer 430 kilometer file. De boosdoeners waren Hemelvaart en ongelukken.

Verkeer in de Coentunnel. Beeld ANP
Verkeer in de Coentunnel.Beeld ANP

Forensen op weg naar huis en vakantiegangers richting een lang weekendje weg moesten aansluiten. Dat meldden de ANWB en de VerkeersInformatieDienst (VID). De drukste avondspits tot nu toe was die op de dag voor Pasen. Op het drukste moment werd toen 404 kilometer file geteld.

De langste file stond woensdag op de A16 richting Breda. Aan het begin van de spits was een vrachtwagen met pech stilgevallen op de Moerdijkbrug. Erachter ontstond 18 kilometer file, dus bijna tot in Rotterdam. Ook op de A1 Amsterdam-Amersfoort en de A27 naar Utrecht/Gorinchem waren de files langer dan 15 kilometer.

Op de A7 ontstonden problemen na een ongeluk vlakbij knooppunt Joure. 'Veel mensen reden naar Friesland voor een lang weekend. Vanaf de Afsluitdijk reden ze in een fuik. Het ongeluk gebeurde op een slecht moment op een slechte plek', aldus de ANWB. Ook bij Zwolle (A28, A50) waren er problemen.

Meer over