Rudeboy terug met surfband

Vroeger was hij wereldberoemd als Rudeboy, de rapper van Urban Dance Squad. Nu keert Patrick Tilon terug als The Arquido.

Patrick Tilon, alias The Arquido, vroeger bekend als Rudeboy, de rapper van Urban Dance Squad. Hier op Lowlands in 2006. © ANP Beeld
Patrick Tilon, alias The Arquido, vroeger bekend als Rudeboy, de rapper van Urban Dance Squad. Hier op Lowlands in 2006. © ANP

Te gast in de talkshow van Jay Leno, optredens op alle grote popfestivals, een Edison voor Mental floss for the globe (door popcritici verkozen tot beste Nederlandse pop?album aller tijden): de Urban Dance Squad maakte het in de jaren negentig allemaal mee.

Na het uiteenvallen van de 'Squad' in 2000 werd het steeds stiller rond Tilon, de energieke en gespierde rapper van de groep. Tegenwoordig verdient de Amsterdammer de kost in de catering, maar verloren voor de muziek is hij niet: sinds een jaar treedt hij op met de surfgroep The Phantom Four, ook uit Amsterdam.

Omdat het verleden voorbij is, noemt hij zich nu The Arquido. Zaterdag presenteren ze in de Melkweg een gezamenlijke cd. (Peter van Brummelen)

Lees vandaag meer in Het Parool

Meer over