Roseanne Barr doet het nog echt ook; een gooi naar het Witte Huis

Roseanne Barr houdt woord. De Amerikaanse actrice gaat op voor het presidentschap van de Verenigde Staten, zoals ze vorig jaar in de zomer al aankondigde.

Redactie
Roseanne Barr. © ANP Beeld
Roseanne Barr. © ANP

Barr (59) registreerde zichzelf gisteren als kandidaat voor de Green Party, de derde partij van het land, na de Democraten en Republikeinen. Deze partij houdt in juli een conventie waar ze hun uiteindelijke kandidaat zullen kiezen.

'De Democraten en Republikeinen hebben bewezen dat ze slechts oog hebben voor de rijke 1 procent van het land. En doen dus helemaal niets voor de rest van het Amerikaanse volk', verklaarde de comediènne haar kandidatuur.

Barr is momenteel bekend als pittige medepresentatrice van de Amerikaanse talkshow The View, maar speelde diverse filmrollen en had meerdere eigen tv-series. Ze maakte haar politieke ambities bekend tijdens een bezoek aan Jay Leno's Tonight Show in augustus 2011. Ze meldde zich toen kandidaat te stellen voor de 'Green Tea Party', maar dat blijkt dus gewoon de Green Party te zijn.

In 1996 en 2000 deed de politicus en activist Ralph Nader een vergeefse gooi naar het presidentschap namens dezelfde partij.

Meer over