Ronald Plasterk: Het wordt 'a hell of a job'

Het leiden van de PvdA-fractie wordt 'a hell of a job', een heel zware taak. Dat zei PvdA-Kamerlid Ronald Plasterk tijdens een persconferentie waarin hij zijn kandidaatschap voor het fractieleiderschap toelichtte.

Redactie
null Beeld

'Ik zit nog maar anderhalf jaar in de Tweede Kamer. Sommigen noemen mij 'een vreemdeling in Jeruzalem', aldus Plasterk. Tegelijkertijd heeft hij meer bestuurlijke ervaring dan de andere twee kandidaten die zich tot nu toe hebben gemeld voor de opvolging van Job Cohen: Martijn van Dam en Diederik Samsom.

Die combinatie kan gunstig uitpakken voor de partij, aldus Plasterk. 'Misschien haalt dat mensen over om op ons te stemmen, die dat anders niet hadden gedaan. Dat is voor de PvdA van levensbelang.'

Den Uyl
Joop den Uyl en diens motto van 'eerlijk delen' waren voor Plasterk reden om de politiek in te gaan. En ook nu nog is dat waar de PvdA op moet blijven inzetten, aldus het Kamerlid. Als fractieleider wil hij niet voor andere mensen gaan denken. 'Dat kunnen ze prima zelf.' Wel wil hij ze aanmoedigen.

Tijdens zijn persconferentie toonde Plasterk zich strijdbaar. 'We moeten laten zien dat we een brede volkspartij zijn. Het wordt a hell of a job. Maar als men mij kiest, zal ik alles geven dat ik in me heb. Alles.'

Meer over