Romney zou een drukke eerste dag krijgen als president

Als de Republikeinse presidentskandidaat Mitt Romney op zes november gekozen wordt tot president van de Verenigde Staten zal hij een heel drukke eerst dag hebben om alle verkiezingsbeloftes in te lossen die hij op de eerste dag wil realiseren.

Redactie
Mitt Romney tijdens een speech in Ohio. Beeld AFP
Mitt Romney tijdens een speech in Ohio.Beeld AFP

Tot nu toe beloofde Romney tijdens de verkiezingscampagne maar liefst tien dingen te doen op zijn eerste dag in 'the oval office'. The Huffington Post zette ze op een rij. Veel energie zal de Republikein besteden aan het terugdraaien van beleid van de huidige president Barack Obama, zoals diens zorgplan 'Obama Care'; een doorn in het oog van veel Republikeinen.

Daarnaast wil Romney de rest van de dag vullen met onder andere: de belastingen voor bedrijven verlagen naar 25 procent, de illegale immigratie aanpakken, hij wil het boren naar olie stimuleren, China aanpakken voor oneerlijke handel en hij wil gesprekken voeren met Republikeinen en Democraten.

Tijdens het eerste presidentiële debat, twee weken geleden, grapte Obama al dat Mitt Romney het druk zal hebben tijdens zijn eerste dag in het Witte Huis. 'Nou, ten eerste denk ik dat gouverneur Romney een drukke eerste dag zal hebben omdat hij 'Obama Care' wil afschaffen, wat niet heel populair zal zijn bij de Democraten met wie hij ook wil spreken.'

Meer over