Romney maakt zich geen zorgen om allerarmsten

De Republikeinse presidentskandidaat Mitt Romney maakt zich geen zorgen over de allerarmsten in zijn land. De Amerikaan zei zich vooral te willen inspannen voor mensen uit de middenklasse die het moeilijk hebben. Die zouden, anders dan de armste inwoners van de Verenigde Staten, niet kunnen rekenen op een maatschappelijk vangnet.

ANP/Redactie
Mitt Romney en zijn echtgenote gisteren in Las Vegas, Nevada, waar hij zijn campagne voortzet. Zaterdag besluit de Republikeinse partij in de staat Nevada tijdens een conventie over de presidentskandidatuur. Beeld reuters
Mitt Romney en zijn echtgenote gisteren in Las Vegas, Nevada, waar hij zijn campagne voortzet. Zaterdag besluit de Republikeinse partij in de staat Nevada tijdens een conventie over de presidentskandidatuur.Beeld reuters

Romney zei tegen CNN dat er in de VS programma's zijn om de allerarmsten te helpen, maar dat dat niet geldt voor Amerikanen uit de middenklasse die hun baan zijn kwijtgeraakt. Romney maakt zich trouwens ook geen zorgen over de allerrijksten in zijn land. Die doen het goed, vindt hij.

Overmacht
De schatrijke Romney won dinsdag met overmacht de voorverkiezingen in Florida voor de Republikeinse presidentskandidatuur. Hij wordt op dit moment gezien als de grootste kanshebber om het namens zijn partij later dit jaar tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen op te nemen tegen Barack Obama.

Meer over